Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2007

''Μαμά πεινάω, μαμά φοβάμαι, μαμά γερνάω''
Mε αφορμή τα λυπημένα ζευγάρια, Δευτέρα βράδυ το πέρασα στο Μετρό, να δω και να ακούσω την Τσανακλίδου για δεύτερη φορά από κοντά. Είχα πάει και πέρυσι, τυχαία, με δωρεάν προσκλήσεις, στο Ζυγό, και ενώ μέχρι τότε δεν την είχα καθόλου σε εκτίμηση, με κατέπληξε πραγματικά.
Στις 9.30 ακριβώς ξεκίνησε το πρόγραμμα. Μια ζεστή παρέα...Αυτό ήταν όλη η σκηνη. Δυο-τρία τραπεζάκια, καρέκλες, ποτά, χιούμορ, πειράγματα, ζεστασιά, άτομα δεμένα μεταξύ τους,που χαίρονται αυτό που κάνουν..Και σε καλούν να γίνεις μέρος της παρέας τους για λίγες ώρες.
Το πρώτο μέρος είναι πιο ήπιων τόνων, με κάποια μελαγχολικά τραγούδια και κάποια άλλα πιο...θεατρικά(όσοι την έχετε δει ζωντανά, νομίζω καταλαβαίνετε!)! Το δεύτερο μέρος το εχουν ονομάσει ''Οι παλιές αγάπες και τραγούδια μεθυσμένα''...και ξεσηκώνεται πραγματικά όλο το μαγαζί...


Εκτός βέβαια από το καθιερωμένο πρώτο και δεύτερο μέρος, υπήρχε και ένα τρίτο μέρος...αυτοσχέδιο...με παραγγελιές! Εκεί ακούστηκαν αγαπημένα τραγούδια και συγκεντρώθηκαν κάποια συμβολικά χρηματικά ποσά για τα αδέσποτα. ''Ο εξώστης είναι δωρεάν'', βέβαια! Μαμά γερνάω, Παπάκι, Ηλιαχτίδα, και μερικά ακόμη!
Για τη φωνή της, τι να πει κανείς...Από τις πιο καθαρές και δυνατές φωνές, φορέας συναισθημάτων...Σε διαπερνά, σε ανατριχιάζει όταν δυναμώνει...Κρατιέσαι απο τη φωνή της εκείνη την ώρα που τραγουδά, και χάνεσαι στα συναισθήματα και στον ηλεκτρισμό της στιγμής...Ναι, αυτό είναι, ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα...
Και πώς τα ζει αλήθεια τα κομμάτια...
Πραγματικά, η Τσανακλίδου είναι μοναδική! Και σαν ερμηνεύτρια και σαν άνθρωπος...

Δευτερότριτα, Μετρό, Γκύζη και Κάλβου 83. Ο Μανώλης Καραντίνης στο μπουζούκι, ο Γιάννης Παπαζαχαριάκης στην κιθάρα και ο Παναγιώτης Τσεβάς στο ακορντεόν.

4 σχόλια:

helorus είπε...

Ένα ευχαριστώ για το ποστ αυτό επειδή μου θύμησες την συγκεκριμένης τραγουδίστρια και θα κανονίσω να πάω να την δω ζωντανά. Κάποτε την είχα δει τυχαία στην τηλεόραση σε ένα προσωπικό της σόου και μου φάνηκε καταπληκτική. Από τότε έλεγα πως θα ήθελα να ξαναδώ εκείνη την εκπομπή χωρίς να σκεφτώ πως θα μπορούσα να πάω σε κάποια ζωντανή της παράσταση. Και να που τώρα μου έδωσες την ευκαιρία.

Καλημέρα σου.

piXie είπε...

Χαίρομαι!Να πας!Δε νομίζω να το μετανιώσεις!Είναι κάτι το ιδιαίτερο αυτή η γυναίκα! Έχει μια τρομερή ενέργεια κ αύρα, και τραγουδά με κατάθεση ψυχής! και η ατμόσφαιρα που δημιουργεί πολύ παρείστικη!Αξίζει!
καλη σου μερα!

CAESAR είπε...

"Είμαι φτωχός κουρασμένος σκυφτός ανθρωπάκος,
των ταπεινών και των άλλων πουλιών φιλαράκος.

Για δε μ' αφήνετε ήσυχο;
Άστε με ήσυχο όλοι.
Θέλω να ζήσω ελεύθερος,
δίχως ταυτότητα πια..."

Από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Τάνιας σε στίχους του Λ.Παπαδόπουλου !

Καλημέρες :)

piXie είπε...

Aπό τις μεγαλύτερες επιτυχίες κ με υπέροχο αγανακτισμένο νόημα στίχων...

Και η συνέχεια....

'Μία ζωή με κρατάν,
με κουνάν μ' ένα σπάγγο.
Λόγια, σχολειά, μέρα νύχτα δουλειά και στον πάγκο.
Όπου χαρά πρώτη-πρώτη σειρά κάποιος κλέφτης.
Κι όποιο κακό κάνει τ' αφεντικό, εγώ είμ' ο φταίχτης.'

Καλησπέρες...πια!