Σάββατο, 8 Μαρτίου 2008

Mάσκα δεν έχω να γυρνώ, στο καρναβάλι ετούτο...
Μάσκες εκτός περιόδου καρναβαλιού, αύτο είναι το πραγματικό καρναβαλίστικο παιχνίδι
 που μας παίζει η ζωή.
Φτιαγμένες συμπεριφορές, σχέσεις από συμφέρον, χαμόγελα οριακά να ταλαντεύονται ανάμεσα στο ναι και το όχι, λόγια άηχα και άδεια, φθόνος, ανταγωνισμός, ένας αγώνας εξόντωσης, θεμέλια χάρτινα, ένα μαύρο της ύπαρξης... Μάσκες τα κρύβουν όλα αυτά, που αλλάζουν ανάλογα με τις περιστάσεις και τα πρόσωπα. Αν κάποιος δεν αγαπήσει τον εαυτό του και αυτό που είναι, αν δεν βρει τα εσωτερικά του όρια, πώς να χτίσει σχέσεις ειλικρινείς με τους γύρω του, όταν έχει πεισμώσει με τον εαυτό του. Ο εγωισμός προς τους άλλους πηγάζει απο το μίσος προς τον ίδιο μας τον εαυτό. Μα αυτό που μένει τότε είναι μια παρουσία άχρωμη, μια απουσία ανακουφιστική.
Του χαρτοπόλεμου η βία χτυπά...


4 σχόλια:

elmelissa είπε...

Σε διαβάζω μια μέρα, που αυτά που γράφεις πολύ ακουμπάνε....Δεν είναι εύκολο οι άνθρωποι να παραμερίσουν αυτό το υπερφίαλο εγώ και να σε δουν με την ειλικρίνεια που εσύ μπορεί να τους προσεγγίζεις...
Είναι κρίμα πάντως ...είναι κρίμα σε μια εποχή που τα έχουμε όλα, να έχουμε χάσει τα πιο σημαντικά
Καλό σου βράδυ, pixie :)

piXie είπε...

Eίναι ακριβώς αυτό που λες καλή μου elmelissa.Έχουμε χάσει τα πιο σημαντικά...Ανεκτίμητο ένα καθαρό βλέμμα, δυο λόγια αληθινά, ένα πλησίασμα ειλικρινές, το μοίρασμα του χρόνου και της σιωπής..

Ιφιγενεια είπε...

Μια αλήθεια είναι ότι μ'αρέσει πολύ ο τρόπος που γράφεις!
Μια δεύτερη είναι ότι ο Χαρούλης δεν παίζεται!

;)
Καλό Βραδάκι...
Και να προσέχεις από τους ανθρώπους που φοράνε μάσκες... μην νομίζεις μπορείς να τους αναγνωρίσεις... αρκεί να σταθείς λίγο πιο πέρα...

piXie είπε...

Σ'ευχαριστώ πολύ Ιφιγένεια. Ναι, να σταθείς λίγο πιο πέρα! χρονικά και τοπικά! Μόνο καμιά φορά, τα συναισθήματα ή η δική σου προσκόλληση ή πίστη, δε σ'αφήνει να δεις, να διακρίνεις. Μέχρι να αρχίσουν να σπάνε οι κόμποι της συνύπαρξης!
Ο Χαρούλης είναι απλά απίστευτος! Τον περιμένω πως και πως στο Σταυρό του Νότου!
Καλό απόγευμα κοριτσάκι!